VÍNA S CHRÁNENÝM OZNAČENÍM PÔVODU, D.S.C.

  • All
  • Biele
  • Červené
MÜLLER THURGAU

Akostné odrodové víno biele, suché

Suché víno zeleno - žltej farby charakteristické jemnou muškátovou arómou a chuťou. Pomerne menší obsah kyselín z neho robí ľahké a lahodné víno, ktoré sa hodí k predjedlám korenistej chuti, k ľahším jedlám z hydiny a rýb, taveným syrom a syrom ementálskeho typu.

  • Podávame pri teplote 10 - 12°C
  • Balenie : 0,75 l, 1 l
RIZLING VLAŠSKÝ

Akostné odrodové víno biele, suché

Suché víno žltozelenej farby, plné, harmonické, charakristické ostrejšou kyselinou, sviežou jemnou vôňou s jemným ovocným tónom. Podávame ho k predjedlám a špecialitám z hydiny, k bielym a taveným syrom.

  • Podávame pri teplote 10 - 12°C
  • Balenie : 0,75 l, 1 l
RIZLING RÝNSKY

Akostné odrodové víno biele, suché

Suché elegantné víno žltozelenej farby Plnšie extraktívnejšie víno jemnej vône pripomínajúcej vôňu lipového kvetu. Výborne sa hodí k predjedlám, k syrom ementálskeho typu a k špecialitám z teľacieho a hydinového mäsa.

  • Podávame pri teplote 10 - 12°C
  • Balenie : 0,75 l
VELTLÍNSKE ZELENÉ

Akostné odrodové víno biele, suché

Jasno zelenožlté víno, suché, harmonické s typickým výrazným buketom po zelených mandliach. Ľahké lahodné víno nezameniteľnej chuti sa hodí k predjedlám, taveným syrom, tvarohovým syrom typu cottage cheese a ľahsím jedlám z hydiny, rýb a teľaciny.

  • Podávame pri teplote 10 - 12°C
  • Balenie : 0,75 l, 1 l
RULANDSKÉ BIELE

Akostné odrodové víno biele, suché

Suché elegantné harmonické víno zlatistej farby. Plnosť a odrodový charakter vína sa odráža skôr v chuti ako vo vôni. Podáva sa k jedlám z rýb a hydiny. Je výborným spoločníkom pri konzumácii jemných a parených syrov, syrov s bielou plesňou na povrchu, pri predjedlách a bielych polievkach.

  • Podávame pri teplote 10 - 12°C
  • Balenie : 0,75 l
SVÄTOVAVRINECKÉ

Akostné odrodové víno červené, suché

Suché harmonické víno rubínovočervenej farby s príjemnou charakteristickou chuťou a vyváženým obsahom trieslovín. Zrením a starnutím sa jeho kvalita zvyšuje. Podáva sa k tmavému mäsu, jedlám z diviny a syrom s plesňou.

  • Podávame pri teplote 16 - 18°C
  • Balenie : 0,75 l, 1 l
FRANKOVKA MODRÁ

Akostné odrodové víno červené, suché

Suché víno rubínovej farby s lahodnou arómou čerešní a sliviek so štipkou pikantnosti. V chuti je víno jemné, až zamatové s typickým prejavom ovocnosti so stopou trieslovín, ktorá dodáva vínu šmrnc a odrodový charakter. Podávame k syrom, divine a tmavým omáčkam.

  • Podávame pri teplote 14 - 16°C
  • Balenie : 0,75 l, 1 l
facebook_page_plugin